Favoritplaggen i min garderob

Min familj och vänner säger hela tiden till mig att jag borde rensa ur min garderob. Där hänger nu otaliga gamla klädesplagg tätt tillsammans i det som verkar vara en enda röra. Men jag har väl aldrig hört någonting så dumt. Varför skulle jag kasta en enda av mina tröjor, byxor eller kjolar? De har alla sina särskilda betydelser och fina minnen. Till exempel byxorna från min allra första dag i skolan.

Barbie och My Little Pony är väl fortfarande många småflickors idoler? Jag har många plagg från den tiden som jag sparar. Dagen jag fick min första t-shirt med ponnyhästar är en av de bästa i mitt liv. Eller när jag fick ett par gymnastikbyxor med Barbie-motiv. Inte ens på nätterna ville jag ta av dem. Mamma och pappa blev tvungna att köpa ett nattlinne med både Barbie och Ken för att jag skulle lägga byxorna i tvätten.

Jag samlar på kläder

Favoritplaggen i min garderobMånga samlar på frimärken eller fina stenar. Själv samlar jag på kläder. Tyvärr finns det ingenting kvar från mina första år. Men mamma har som tur är sparat ett par av mina flickkläder. Det är jag tacksam för nu, många år senare. I det gamla familjealbumet finns många foton där jag har på mig kläder ur min stora samling. Till exempelvis en blå kjol jag fick av mormor på min nioårsdag.

Kan du också räkna upp namnen på din barndoms favoritfigurer? My Little Pony var rena drömmen för en hästtokig tjej. Jag har tröjor med bilder på nästan alla hästarna. Kanske skulle jag till och med kunna säga deras namn i sömnen. Applejack, Cotton Candy, Bow Tie och så vidare. Mitt klädskåp har blivit till en skattkammare av gamla minnen. Men alla är inte så roliga. Ett par byxor med märken efter hundtänder finns också kvar.

Klänningen jag bar när jag tog studenten är nog samlingens allra finaste. Den fick jag i present av farmor och farfar. Jag har många andra saker att minnas dem med men klänningen är viktigare än någonting annat. Efter skolan flyttade min bästa kompis utomlands. Byxorna jag fick i avskedspresent av henne ska jag aldrig släppa ifrån mig. Nu är det ganska länge sedan de passade mig. Men jag tröttnar aldrig på att titta på dem.