Mina favoritdesigners

Mina favoritdesignersNär det kommer till design så har min filosofi alltid varit less is more. Jag avgudar de designers som klarar av att ta en klassiker och göra något eget av den utan att gå ”over the top” med en massa applikationer och lull-lull. En av mina främsta inspirationskällor här är Miuccia Prada som driver företaget som bär hennes namn. Hennes sätt att designa är verkligen utmärkande för det jag menar.

Prada jobbar väldigt mycket med klassikerna och lyckas ständigt förnya dem, oavsett om det är ett par pumps, en evening bag eller ”den lilla svarta klänningen” hittar de alltid ett sätt att få dem att bli ännu snyggare och mer i tiden än den förra kollektionen. Det är en oerhörd styrka i varumärket, och något som jag också strävar efter att uppnå när jag jobbar med design (sikta mot stjärnorna…).

Andra designers jag älskar

Mina favoritdesignersEn av mina svenska favoritdesigners är Ann-Sofie Back som är en designer som ofta jobbar i gränslandet mellan mode och konst. Hennes förmåga att hoppa från high fashion (med Acne och sitt egna varumärke) till att designa snyggt för lågprisvarumärken som Cheap Monday är något jag beundrar stort. Hennes sätt att jobba och rita kläder är väldigt skandinaviskt och påminner en hel del om Prada med mycket raka linjer och enkla former.

Ytterligare en internationell designer som det är svårt att undvika att nämna är Jimmy Choo. Han är en malaysisk designer som gör skor som är to die for. Både han och skomärket Loboutin (som också är starka förebilder hos mig) fick en stor boost av TV-serien Sex and the City. Att på samma sätt som dessa skor få miljontals kvinnor att drömma om att få sätta fötterna i mina skor är MIN dröm.

En sista designer som inspirerar mig väldigt mycket är Vivienne Westwood. Hon startade som designer åt punkbandet Sex Pistols och har lyckats slå sig fram till att helt på egen hand bli en världskändis med ett eget varumärke på ett sätt som man inte kan undvika att bli imponerad av. Hennes driv, hennes attityd och hennes framgång är saker som verkligen inspirerat mig när jag valde att satsa på en karriär som designer.