Var du kan studera design

Jag är sugen på att utveckla och fördjupa mina kunskaper inom design och letar därför efter olika utbildningar. Jag har som ni kanske redan vet en treårig högskoleutbildning inom design från Textilhögskolan i Borås och letar nu efter några fördjupningsutbildningar. För dig som ännu inte hunnit börja studera kan jag verkligen rekommendera skolan jag gick på i Borås. Även Beckmans Designutbildning och Konstfack har eftertraktade designutbildningar av väldigt hög kvalitet.

Vill du söka dig utomlands för att studera design rekommenderar jag dig att läsa i Storbritannien eller Italien. Storbritannien har många bra utbildningar och Italien är ju i princip modets moder. I Storbritannien kan du läsa en kandidatexamen på London College of Contemporary Arts som finns i London. Väljer du istället att satsa på Italien kan jag varmt rekommendera RM Milan – International Fashion and Design School som ligger i Milano.

Läs design online

Var du kan studera design

Själv är jag mest inne på att läsa en onlineutbildning just nu och gärna en på deltid. Jag vill utveckla mig och fördjupa mig inom något område, men har ännu inte riktigt bestämt vad. Det beror lite på vad jag hittar för utbildningar. Jag tänker att jag kanske ska läsa en distansutbildning med bas utomlands, för att få in lite variation. Min grundutbildning läste jag ju trots allt i Sverige.

Jag har varit lite inne på att gå en kurs som handlar om att lära sig designa barnkläder. Barnkläder tycker jag är väldigt roligt och jag har gjort många plagg till mina systerdöttrar. Jag tänker också att det finns en stor marknad inom just detta. Den kursen jag har tittat på är helt online och ges av The University of Fashion som ligger i New York. Kursen ges på både heltid och deltid.

En annan onlinekurs jag tittade lite på var en kurs om drapering. Drapering är konsten att manipulera tyg direkt på klänningsformen i tre dimensioner. Detta ges också som onlinekurs på samma universitet i New York. Men jag har också sett kortkursen i detta på olika ställen. Exempelvis Mora Folkhögskola har en sommarkurs där drapering ingår. Vi får se lite vilken utbildning jag till slut väljer. Vad tycker ni? Svara gärna i kommentarerna!