Vintertrenderna 2020

Vintertrenderna 2020Trender kommer och går, men vintern 2020 är extra roligt eftersom det blickar framåt och bakåt. Det innehåller detaljer från 60-talet i form av starka färger och roliga mönster till hållbart och pälsfritt mode. Gammalt blandas med nytt i en härlig och färgstark kombination. Här kan du läsa mer om den stora trendrapporten för vintern 2020 där du får de bästa tipsen om vilka plagg du bör satsa på.

Konsumenterna år 2020 karaktäriseras av en sällan skådad medvetenhet. Nu förtiden handlar det inte bara om vad vi köper utan hela konsumtionsmönstret tas i beaktning. Fast fashion, där billiga plagg konsumeras snabbt, är snart ett minne blott. Istället vill konsumenterna ha hållbara alternativ med ett så litet klimatavtryck som möjligt. Detta ställer krav på material och hela transportkedjan. Detta behöver dock inte på något sätt vara tråkigt. Tvärtom är vinterns trender roligare än någonsin

Denim, färg & fuskpäls

Vintertrenderna 2020Denim har varit trendigt länge och vintern 2020 är inget undantag. Denim är ett mycket hållbart material så damma av gamla plagg även denna säsong. Extra trendig blir du om du lyckas hitta några godingar från förr, exempelvis 70-talet eller 90-talet. Låt denimplagget vara det centrala plagget i din outfit och våga ta ut svängarna och köra en denim på denim-look. Med andra ord kan du inte ha för mycket av detta heta material.

Färg och mönster regerar denna vinter. Allra helst bör du inspireras av 60-talet när du väljer din färgpalett och skärningar på plaggen. På 60-talet dominerade minikjolen och A-linjeformade klänningar i olika färger och mönsterkombinationer. Bleka pudriga pasteller i rosa, pistage, gult och ljusblått är helrätt. Likaså abstrakta mönster i mer klara färger som var trendigt under den senare halvan av 60-talet. Vintern 2020 inspireras vi av ett årtionde där modet revolutionerade och lät ungdomarna ta plats.

Päls är varmt och fint, men att bära döda djur är helt fel 2020. Nu finns det många fina alternativ där inga djur behöver sätta livet till. Vintern 2020 är fuskpäls hetare än någonsin. Stora fluffiga jackor och accessoarer gör dig helrätt på stan såväl som på en afterski på skidorten. Kombinera gärna med med 60-talstrenden och välj en fuskpäls i en mer vågad färg. Varför inte en puderrosa variant? Du kommer garanterat att vara i blickfånget.